Home 9 Innovaties 9 THIOTRACK

Sporen naar de toekomst met 100% circulaire dwarsliggers!

Met de THIOTRACK®-spoorwegdwarsliggers uit zwavelbeton kan je als spoorbeheerder gerust zijn. Enerzijds voldoen deze circulaire dwarsliggers aan al de functionele en technische eisen zoals voorgeschreven in de van toepassing zijnde normeringen en technische specificaties. Daarnaast heeft het zwavelbeton een zeer lage impact op zowel het klimaat als het milieu. Een industriële én groene revolutie!

Waarom kiezen voor een THIOTRACK®-spoor?

EEN DUURZAME KEUZE

100% circulair

Zwavelbeton kan, door het te smelten op 135°C, opnieuw naar zijn vloeibare vorm gebracht worden. Op die manier kan je bij de THIOTRACK®-dwarsligger het zwavelbeton perfect scheiden van de geïntegreerde componenten zoals staal. Zowel het beton als de andere componenten kunnen nadien oneindig hergebruikt worden in een identieke of nieuwe toepassing, zonder enige vorm van kwaliteit- of prestatieverlies. Deze circulariteit kunnen we garanderen door enkel primaire en hoogwaardige grondstoffen te gebruiken.

Geen waterverbruik

Voor de productie van zwavelbeton wordt geen druppel water verbruikt. Noch als grondstof, noch als proceswater tijdens de productie (bijvoorbeeld voor afkoeling).

Icoon Hogesterktebeton

Lange levensduur

Omdat de buizen geen water absorberen, blijven de fysische, mechanische en chemische product-eigenschappen behouden. Een lange levensduur van het materiaal is hierdoor gegarandeerd!

Lage CO2-uitstoot

De CO2-uitstoot die vrijkomt bij de productie van rioolbuizen uit zwavelbeton is uitzonderlijk laag als je die vergelijkt met het klassieke cementbeton, grès of kunststof. Een product uit cementbeton stoot per ton dubbel zoveel CO₂ uit dan een ton verwerkt zwavelbeton. Bij grès is dat zelfs vier keer meer.

Onschadelijk voor de omgeving

Uit onderzoek blijkt dat gebruikte grondstoffen geen toxische stoffen bevat en niet uitlogen. De diverse vormen van elementair zwavel zijn ook onoplosbaar in koud en warm water.

Met dit THIOTRACK®-gamma maak je het verschil!

EEN TECHNOLOGISCH WONDER

Zuurbestendig

Hoge sterkte

Hydrofoob

Thermisch resistent

Brandbaarheid

Waterdicht

Slijtvastheid