Home 9 Innovaties 9 PREFARAILS

Sporen in alle rust! – De PREFARAILS® oplossingen hebben doorheen de jaren hun sporen meer dan verdiend.

In en rond steden tracht men geluidsvervuiling zoveel mogelijk te limiteren. De Bonte Group draagt haar steentje bij. Doordat de rail van de PREFARAILS® spoorwegsystemen vakkundig geïsoleerd is, worden trillingen en geluidshinder gereduceerd en worden elektrische zwerfstromen vermeden. De elementen worden in een dermate hoge graad van nauwkeurigheid en afwerking aangeleverd waardoor de installatietijd en dus ook de bijhorende verkeershinder drastisch worden beperkt!

PREFARAILS® oplossingen staan voor zorgeloos sporen en dit in elke mogelijke betekenis van het woord!

Waarom kiezen voor PREFARAILS® oplossingen?

Op maat van de klant

De PREFARAILS® oplossingen hebben doorheen de jaren hun degelijkheid al bewezen. Ieder element wordt op basis van de specifieke noden van de klant door het studiebureau van De Bonte Group ontworpen waarna het vakkundig geproduceerd wordt. Dankzij verschillende mogelijke combinaties  passen ze in elk esthetisch ontwerp, van frisse grasbaan tot stijlvolle bestrating in natuursteen.  De rails bieden duurzame oplossingen voor diverse soorten kruisend verkeer.

Duurzaam

De rails worden ingepakt in een rubberen schoen of jacket (PREFARAILS® Rail Jacket), zo ontworpen om de rail in een betonnen gleuf te houden. Dit rubberen omhulsel is in huis ontworpen en vervaardigd uit gerecycleerde autobanden. Zo levert De Bonte Group een bijdrage aan het milieu.
Het slimme ontwerp van de Rail Jacket verlengt de levensduur aanzienlijk. Vervormingen door intensief gebruik krijgen immers geen kans.

Snelle plaatsing of vervanging

De nauwgezette geometrie van de elementen maken een snelle plaatsing of vervanging van een spoortracé mogelijk. De Bonte Group kan de opdrachtgever ontzorgen met de plaatsing.

Geïsoleerd tegen elektrische stromen

De geïntegreerde PREFARAILS® Rail Jacket zorgt ervoor dat de rails uitstekend geïsoleerd zijn tegen elektrische stromen (volgens EN50122-2 norm). Daardoor zijn zowel de rails als de toestellen optimaal beschermd tegen zwerfstromen.

Afname van trillingen en geluidshinder

De door De Bonte Group ontwikkelde PREFARAILS® Rail Jackets, waarmee de rails worden ingepakt, resulteren in een aanzienlijke reductie van trillingen en secundair geluid en dit tot 15dB (afhankelijk van het type schoen). Door bijkomende trillingreducerende aanpassingen kan men tot -20dB bekomen, zoals met de PREFARAILS® X-MODULIX Spoorplaat.

Onderhoudsvrij

Dankzij de nauwkeurigheid bij ontwerp en productie blijven de elementen soepel lopen en zijn er minder vervormingen bij gebruik waardoor het onderhoud tot een minimum gelimiteerd wordt. Het ontwerp van de rail in combinatie met de PREFARAILS® Rail Jacket laat toe om de rails eenvoudig te vervangen zonder beschadiging van de weg. Op die manier wordt de TCO fors gereduceerd.

Maak hét verschil met onze PREFARAILS® oplossingen!

Ons uitgebreid gamma aan PREFARAILS® oplossingen vind je hier
(Overzicht op onze pagina RAIL, onder ‘Ballastloos’).

Veelgestelde vragen

• Tot welke dimensies zijn spoormodules mogelijk ?

De klassieke spoormodules zijn Lxlxh = 18 x 2,3 x 0,32m.

Andere dimensies kunnen op maat geproduceerd worden. Bijvoorbeeld een spoorwissel van Lxlxh = 21×3,40×0,30.

Technieken worden aangepast in functie van een project.

• Wat is het maximaal gewicht?

Het gewicht van de geprefabriceerde panelen varieert van 25 tot 45 T.

• Welke geluidsreductie wordt er gerealiseerd?

Tussen -5dB en -10dB met de standaardoplossing, tot -20dB met extra trillingreducerende voorzieningen (PREFARAILS® X-MODULIX spoorplaat).

• Kunnen de steunportieken van het PREFARAILS® GSF Installatiesysteem gehuurd worden?

De steunportieken kunnen per week gehuurd worden.

• Kan een rail uitgewisseld worden?

Met de rubberen PREFARAILS® Rail Jacket van kunnen de rails uitgewisseld worden zonder het wegoppervlak langs de rails te beschadigen.

• Wat is een gemiddelde plaatsingssnelheid?

Gemiddeld 162 lm spoor per dag, afhankelijk van de werf.

• Zijn er oplossingen tegen zwerfstromen?

De Bonte Group heeft een specifieke PREFARAILS® Rail Jacket ontwikkeld die rechtstreeks op de rails kan worden aangebracht om zwerfstromen te voorkomen. Deze oplossing voldoet aan de norm EN50122-2.

• Hoe ziet de voorbereiding van een project eruit?

Reken op een periode van 6 tot 12 maanden vanaf de eerste studies, de fabricatie en de plaatsing van de elementen op de werf. De termijn is vanzelfsprekend afhankelijk van de aard en de grootte van de werf.

• Kunnen er aparte componenten zoals waterkolken en dergelijke ingebouwd worden?

Alle klassieke rails- en wegaccessoires kunnen worden geïntegreerd in onze geprefabriceerde oplossingen.

• Zijn er oplossingen voor bochten en hoeken?

Er zijn oplossingen beschikbaar voor alle mogelijke configuraties. Alles wordt op maat gemaakt ongeacht het project.

• Kan er ook een lokale productie met PREFARAILS® elementen opgezet worden?

De Bonte Group heeft een businessmodel ontwikkeld dat het mogelijk maakt om een productie-eenheid zo dicht mogelijk bij de werf te installeren, waar ook ter wereld, om de transport-kosten te minimaliseren en onze oplossingen tot bij onze klanten te brengen.

• Hoe worden de elementen geplaatst?

De elementen worden vakkundig ter plaatse geïnstalleerd met behulp van kraan-vrachtwagens. De Bonte Group heeft jarenlange ervaring in het uitkienen van de meest efficiënte en meest snelle plaatsingsstrategie om een project zo vlot mogelijk uit te voeren.

• Beschikt De Bonte Group over eigen plaatsingsmaterieel?

Dankzij heel specifieke, eigen kraanwagens kunnen de meest complexe platen in zelfs heel uitdagende werfomstandigheden worden geplaatst. De teams van De Bonte Group beschikken over jarenlange ervaring.

• Is er een aangepaste fundering nodig?

De vereiste grondweerstand voor het plaatsen van prefabplaten is minimaal 35 MPa.

• Wat is een zwevende plaat?

De PREFARAILS® X-MODULIX noemen we een zwevende oplossing. De PREFARAILS® X-MODULIX bestaat uit een PREFARAILS® MODULIX plaat die op haar beurt wordt opgehangen in een extra betonnen bak gescheiden door een elastische mat. Daardoor garandeert deze PREFARAILS® X-MODULIX oplossing een extra geluidsreductie tot 20dB.

• Hoeveel jaar ervaring heeft men al met deze producten?

De Bonte Group beschikt over twee decennia aan expertise en heeft wereldwijd al meer dan 500 km spoormodules geïnstalleerd.

• In welke landen liggen er van deze elementen?

Er werd wereldwijd al meer dan 500km van dit type elementen geïnstalleerd en dit onder meer in België, Frankrijk, Griekenland, Spanje, Tunesië, Marokko, Polen, Hong Kong, ….

Meer weten?

Neem contact op met onze expert