Ontdek het DELTA-U/-T/-O gamma van zelfdragende goten. Slimme, multifunctionele goten bruikbaar voor zowel afwatering als voor nutsvoorzieningen. Alle goten respecteren de geldende normen zonder impact op de prijs.
De Bonte Group houdt een grote stock aan en produceert de DELTA-U/-T/-O goten regionaal. Zo verzekeren we een snelle beschikbaarheid én duurzame plaatsing.
Waarom kiezen voor het DELTA-U/-T/-O gamma?
Kwaliteit en degelijkheid
Alle goten zijn van het zelfdragende type “I” volgens norm EN-1433 en dit voor alle belastingklassen A15 tot F900. Hierdoor zijn ze robuust en degelijk en dienen ze niet zijdelings versterkt te worden bij plaatsing.
Veiligheid
Fietsveiligheid stond centraal bij het ontwerp. De goten zijn dan ook probleemloos te dwarsen. Het is bovendien mogelijk om de randen te beschermen met stevig verankerde galva beschermingsprofielen. Alle goten kunnen veilig en vlot geplaatst worden via CE-gekeurde hijsvoorzieningen.
Slim ontwerp
De vorm van onze goten is geoptimaliseerd om zo efficiënt mogelijk met het materiaal om te gaan. De elementen zijn slim ontworpen om beton uit te sparen, zonder impact op de duurzaamheid. Het DELTA-O gamma beschikt bovendien over een ingestorte dichting die ter plaatse geen kitwerk meer vereist.
Compleet gamma
De Bonte Group biedt een volledig gamma aan goten, aangevuld met modulaire projectoplossingen. Zo produceren wij ook deksels voor elke mogelijke toepassing, geoptimaliseerd dankzij een veelzijdigheid aan gebruikte materialen: beton, gietijzer, staal, hout en kunststof.
Voordelige prijzetting
Onze goten zijn constant in productie. Hierdoor kunnen we het gamma steeds aan de beste prijs aanbieden.
Basisgamma uit voorraad
Voorraadhoeveelheden worden constant opgevolgd waardoor een uitgebreid basisgamma uit voorraad beschikbaar is. Dankzij een sterke distributie, via verdelers, zijn deze goten ook in Nederland en Noord-Frankrijk beschikbaar.
Met dit DELTA-U/-T/-O gamma maak je het verschil !
Je vindt de producten van het DELTA-U/-T/-O gamma hier.
Veelgestelde vragen
• Welke dimensies zijn mogelijk ?
- DELTA-O standaardgamma: diameter 160, 200, 200/300, 300 en 400mm. Grotere diameters zijn mogelijk op aanvraag.
- DELTA-U/-T standaardgamma: breedte inwendig 300, 400, 500 en 600mm, hoogte inwendig van 250 tot 700mm.
- DELTA-U/-T modulair gamma: breedte inwendig van 500 tot 2500mm, hoogte inwendig van 500 tot 2000mm.
• Welke type deksels (materialen, vormgeving,…) zijn er mogelijk voor DELTA-U/-T?
- Volgende deksels zijn mogelijk:
- Gietijzeren roosters
- Betonnen deksels, al dan niet voorzien van sleuven
- Stalen deksels
- Kunststof deksels
- Multiplex deksels
• Is er een bescherming van de randen mogelijk ?
- DELTA-U/-T: sommige types zijn standaard voorzien van stalen randen. Betonnen deksels kunnen ook voorzien worden van galva stalen randprofielen.
- DELTA-O: zowel de sleuven als de randen kunnen voorzien worden van een galva stalen profiel.
• Kunnen de goten onderling waterdicht worden gemaakt ?
- DELTA-U/-T: de goten kunnen onderling waterdicht gemaakt worden met een kit. De materialen hiervoor zijn, samen met een instructie, beschikbaar.
- DELTA-O: de verholen goten zijn steeds voorzien van een rubber drukdichting en kunnen steeds onderling waterdicht verbonden worden.
• Zijn er oplossingen voor bochten en hoeken ?
- DELTA-U: er zijn uitgewerkte oplossingen in een technische fiche beschikbaar.
- DELTA-T: er zijn speciale types beschikbaar om een hoekaansluiting en een T-aansluiting van 90° te realiseren.
- DELTA-O: voor de diameters 300 en 400mm zijn er hoekverdraaiingen van 2,5°, 7,5°, 15° en 30° beschikbaar. Voor de andere diameters zijn er uitgewerkte oplossingen in een technische fiche
• Wat zijn de mogelijkheden voor infiltratiegoten ?
- De goten kunnen voorzien worden van infiltratieopeningen of ingestorte poreuze klinkers. De openingen en klinkers worden in principe zo ontworpen dat de goot niet de beperkende factor is voor de infiltratie. De hoeveelheid water die kan geïnfiltreerd worden, zal dus steeds bepaald worden door de doorlatendheid van de grond waarin de goot geplaatst wordt. M.a.w. de goot zal steeds een hogere doorlatendheid hebben dan de omhullende grond.
• Is het plaatsen van een geotextiel noodzakelijk ?
- Plaatsen van geotextiel is enkel noodzakelijk bij de goten met infiltratieopeningen. Bij de goten met poreuze klinkers is dit niet nodig.
• Zijn er oplossingen om DELTA-O goten toegankelijk te maken voor onderhoud ?
- De DELTA-O verholen goten kunnen voorzien worden van een inspectierooster om onderhoud mogelijk te maken.
• Kunnen er aansluitingen op de goten voorzien worden ?
- De goten kunnen voorzien worden van sparingen in de zijkant of in de bodem om bijvoorbeeld een PVC-buis op aan te sluiten.
• Welk zandvangelement moet ik kiezen ?
- Een zandvangelement dient om vaste deeltjes af te scheiden. In functie van de grootte van de deeltjes die men wil afscheiden of de te verwachten hoeveelheid deeltjes dient men te kiezen voor een standaard zandvangelement of 1 van de verschillende types slibvangputten.
• Kunnen goten op lengte gezaagd worden op de werf ?
- De goten kunnen op de werf afgezaagd worden. Indien wapening wordt doorgezaagd, moet dit oppervlak behandeld worden met een passiveringslaag. De instructies hiervoor zijn beschikbaar.
• Hoe wordt de sterkteklasse bepaald ?
- De sterkteklasse wordt bepaald met een bovenbelastingsproef conform EN-1433.
• Welke fundering moet ik voorzien ?
- De fundering moet door het begeleidend studiebureau bepaald worden in functie van de stabiliteit van de ondergrond en de te verwachten belastingen.
• Waarom is een stellaag nodig ?
- Een stellaag is steeds nodig om oneffenheden in de fundering en onderaan de goten op te vangen. De stellaag zorgt ervoor dat de goten over hun volledige oppervlak ondersteund zijn en hun maximale draagkracht kunnen bereiken.
• Waarom de goot lager plaatsen dan de aansluitende omgeving ?
- Om een volledige afwatering te bekomen is het logisch dat de goot wat lager zit dan de aansluitende omgeving, zo niet zal er steeds plasvorming zijn naast de goot. Daarnaast is dit ook belangrijk om stootbelastingen op de goot te vermijden en de horizontale krachten op de goot tot een minimum te beperken.
• Hoe zijn de goten fietsveilig gemaakt ?
- DELTA-U: Enkel de gietijzeren roosters zijn zo gedimensioneerd dat er volgens de norm EN-1433 in beide richtingen veilig met de fiets over gereden kan worden.
- DELTA-O: De sleuven zijn zo gedimensioneerd dat er volgens de norm EN-1433 in beide richtingen veilig met de fiets over gereden kan worden.
• Kunnen er hijsmaterialen mee aangeleverd worden ?
- Voor alle types kunnen de gepaste CE-gekeurde hijssleutels mee geleverd worden.
• Hoe zijn de goten verpakt ?
- DELTA-U/-T: de goten en deksels zijn verpakt op Europallets.
- DELTA-O: de goten worden individueel geladen op de vrachtwagen.
• Waar kan ik bestekteksten en/of plaatsingsinstructies terugvinden ?
- De bestekteksten en plaatsingsinstructies zijn beschikbaar op de website www.delta-drainworld.com
DELTA-U/-T/-O Nieuws
Meer weten?
Neem contact op met onze expert