Home 9 Innovaties 9 REBLOC

REBLOC® Concrete Barriers – de specialist voor hoogwaardige en efficiënte aanrijdbeveiligingssystemen – gemaakt van prefab betonelementen. REBLOC® Concrete Barriers omvat veiligheidsstootbanden voor zowel tijdelijke als permanente toepassing.

Gebaseerd op de ruime expertise van Rebloc Oostenrijk zijn deze betonnen veiligheidsstootbanden getest en goed bevonden volgens EN1317. De Bonte Group produceert, volgens BENOR keurmerk, de veiligheidsstootbanden in België. REBLOC® , de garantie op een veilige verkeersinrichting.

Voordelen

Het REBLOC gamma biedt:

Een kwalitatief hoogwaardige en degelijke veiligheidsstootband

Alle basistypes zijn getest volgens EN1317 en dit voor alle mogelijke toepassingen: van tijdelijk tot permanent.

Een interessante prijszetting

Gezien de productie in België plaatsvindt, hebben we vele types op stock en dit aan concurrentiële prijzen. De Bonte Group kan, indien gewenst, de opdrachtgever volledig ontzorgen dankzij eigen  lokale plaatsingsdiensten.

Slim ontworpen

Het gepatenteerd klemsysteem dat geïntegreerd wordt in de veiligheidsstoorbanden, verloopt de plaatsing ervan eenvoudig zonder bijkomende handelingen of extra onderdelen. Met de symmetrisch geplaatste vaste klem worden fouten bij installatie vermeden, alsook verlies van componenten op een later tijdstip.

Een compleet gamma

De REBLOC® Concrete Barriers omvatten een ruim gamma aan veiligheidsstootbanden, aangevuld met een verscheidenheid aan projectoplossingen (gesimuleerd volgens EN 1317).

Met dit REBLOC gamma maakt u het verschil!

Onze referenties

Veelgestelde vragen

• Bestaan er eindstukken?

Er bestaan voor alle types veiligheidsstootbanden terminal elementen of overgangsstukken naar de andere modellen of aanverwante systemen. Op onze geleidconstructies tot 80cm hoog kan er zelfs volgens EN1317/5 aangesloten worden zonder extra terminal.

• Zijn er overgangsstukken naar andere systemen beschikbaar?

De Bonte Group simuleerde met REBLOC® Concrete Barriers reeds betonnen overgangen naar de courantste systemen in de huidige Belgische markt. Door de geslaagde simulatie tussen onze systemen en de ter plaatse gestorte in-situ barriers weten we perfect hoe deze presteren en zich zullen gedragen bij een aanrijding.

• Kan De Bonte Group ook verankering plaatsen?

Binnen ons  REBLOC® gamma staat De Bonte Group steeds in voor de plaatsing zodat alles conform de regelgeving en volgens de juiste plaatsingsintructies gebeurt. De verankering kan perfect gedaan worden door de aannemer maar ook De Bonte Group kan hiervoor een oplossing aanrijken.

• Zijn er meetresultaten beschikbaar voor geluidswanden?

Meetresultaten zijn beschikbaar en dienen voorgelegd te worden aan de opdrachtgever.

• Kan jullie systeem voor geluidswanden gecombineerd worden met andere materialen?

De REBLOC® geluidswand (type XX) bestaat uit een betonnen jersey met HEA-profielen. De profielen kunnen vervolgens op klassieke wijze, eenvoudig geplaatst worden op onze jersey, analoog aan hoe ze zouden geplaatst worden indien er geen betonnen jersey aanwezig zou zijn.

Het REBLOC® H2-systeem gecombineerd met geluidswand bestaat uit een 1m hoge jersey en een 1m hoog geluidspaneel uit houtvezelbeton, de overige 2,5m kan opgebouwd worden in een materiaal naar keuze. Voor het H4b-systeem dient er steeds een jersey geplaatst te worden van 1,5m hoog in combinatie met een 1m hoog geluidspaneel uit houtvezelbeton. De overige 4m kan opgebouwd worden uit een materiaal naar keuze. De Bonte Group kan u steeds ondersteunen bij de berekeningen omtrent kantelgevaar bij windbelasting.

• Kunnen er elementen op lengte gemaakt worden als passtuk?

Zeker, in de ontwerpfase zal De Bonte Group u steeds vragen een DWG-bestand door te sturen. In deze fase maakt De Bonte Group de tekeningen op, die dienen goedgekeurd te worden door het bestuur/ de aannemer. Tijdens deze fase   gaat De Bonte Group ook na of er al dan niet passtukken nodig zullen zijn. Ook deze worden lokaal en snel geproduceerd.

• Kunnen permanente elementen ook vooraf als tijdelijke worden gebruikt?

In een tijd van dergelijke hoge brandstofprijzen en waarin ecologisch denken steeds essentiëler wordt, is het des te belangrijk om tijdelijke barriers later opnieuw in te schakelen als permanent systeem. Dit om het aan- en afvoeren van geleideconstructies tot een minimum te beperken. REBLOC® testte dan ook veel van de REBLOC®  systemen op T3-niveau en bracht deze uit onder hun gamma switch. Een mooi overzicht ( inclusief TF’s) kan u terugvinden onder volgende link: https://www.rebloc.com/en/switch-temporary-permanent/.

• Wat dien ik te weten vooraf voor de juiste veiligheidsstootbanden kunnen worden gekozen voor mijn project?

De 4 belangrijkste parameters om het type geleideconstructie te bepalen zijn: het kerend vermogen, de werkingsbreedte, de voertuigoverhelling en de ondergrond waarop ze uiteindelijk geplaatst worden.  Bij De Bonte Group kan u steeds tijdens het voorontwerp advies vragen indien u twijfelt bij het bepalen van één van deze 4 parameters. De Bonte Group zal dan op basis van het handboek “Vademecum vergevingsgezinde wegen (VVW) deel gemotoriseerd verkeer” en de bestaande oplossing samen met u de optimale oplossing bepalen voor uw specifieke situatie.

• Bestaan er ook tunnelelementen?

Het ultieme doel in bestaande of nog te ontwerpen tunnels is om zo veel mogelijk breedte te benutten. Om hier een oplossing aan te bieden testte REBLOC® een zeer slank model dat in samenwerking met de tunnelwand een perfecte crash-test aflegde op H2-niveau. Meer info kunt u terugvinden onder volgende link: https://www.rebloc.com/en/eco-permanent/. Vervolgens vind u de info onder “Free standing system in front of rigid wall” > TF “RB80XW_8_H2/W1”.

• Zijn er ook overgangen naar stalen vangrails beschikbaar?

De Bonte Group staat in nauw contact met leveranciers van stalen vangrails zodat de reeds door COPRO goedgekeurde transities staal-beton op de brede waaier aan systemen toegepast kunnen worden. Hiernaast blijft De Bonte Group innoveren voor bijkomende overgangen naar stalen vangrails om zo in de toekomst een bredere waaier aan oplossingen te kunnen aanbieden binnen de Belgische markt.

REBLOC nieuws

Geluidsabsorberende REBLOC-panelen ingeschakeld tijdens werken Oosterweelverbinding

Lees hier het artikel dat verscheen in het tijdschrift van Grond Weg Waterbouw (GWW): ” Geluidsabsorberende REBLOC-panelen ingeschakeld tijdens werken Oosterweelverbinding”.    
lees meer

Meer weten?

Neem contact op met één van onze experten.