Home 9 Innovaties 9 THIOTUBE

Zorgeloos rioolbeheer, met respect voor de planeet én het klimaat!

De THIOTUBE®-rioolbuis bestaat uit 100 % circulair zwavelbeton, en koppelt het robuuste van een klassieke betonbuis met het zuurbestendige van een kunststof of keramische buis. Ze voldoet aan alle voorgeschreven functionele en technische eisen. De rioolbuis is duurzaam, chemisch resistent en uitermate geschikt voor afvalwater. Dankzij het gebruik van zwavelbeton blijft de impact op het klimaat en het milieu extreem laag. Een circulaire revolutie!

Waarom kiezen voor een THIOTUBE®-rioolbuis?

 

EEN DUURZAME KEUZE

100% circulair

Zwavelbeton wordt opnieuw vloeibaar door het te smelten op 135°C. Je kan het oneindig opnieuw smelten en hergebruiken, zonder enige vorm van waardeverlies. Zowel het beton als de andere componenten kunnen telkens opnieuw hergebruikt worden in een identieke of nieuwe toepassing, zonder aan kwaliteit of prestaties in te boeten.

Geen waterverbruik

Voor de productie van zwavelbeton wordt geen druppel water verbruikt. Noch als grondstof, noch als proceswater tijdens de productie (bijvoorbeeld voor afkoeling).

Icoon Hogesterktebeton

Lange levensduur

Omdat de buizen geen water absorberen, blijven de fysische, mechanische en chemische product-eigenschappen behouden. Een lange levensduur van het materiaal is hierdoor gegarandeerd!