Home 9 Innovaties 9 IDEAL tX

Zoveel mogelijk realiseren met zo min mogelijk beton.

Voor de productie van IDEAL inspectieputten vermijdt De Bonte Group het gebruik van onnodige kilo’s beton, waardoor er minder CO2 uitgestoten wordt. Inboeten aan CO2, maar niet aan kwaliteit. Om lekkages bij dichtingen te voorkomen, zijn de inspectieputten uitgerust met een verbeterde dichting met krachtverdelingsring. Dankzij aangepaste conische en daardoor ongewapende dekelementen wordt het mengen van verschillende grondstofsoorten vermeden.

Ontdek het IDEAL gamma slimme inspectieputten en buizen. Alle producten respecteren de geldende normen zonder impact op de prijs.

Voordelen

Het IDEAL gamma biedt:

Kwaliteit en degelijkheid

Alle elementen zijn BENOR gekeurd en gegoten in glad, maatvast zelf verdichtend beton waardoor kwaliteit wordt verzekerd.

Waterdichte uitvoering

Om decompressie op dichtingen tegen te gaan, beschikken de IDEAL buizen- als enige in België – over een dwarskrachtstop zoals de Europese norm vraagt. Standaard zijn huisaansluitingen voorzien die bestand zijn tegen de vereiste 40kN belasting.

Preventie op de werf – verlengde levensduur

‘Vermijden van fouten bij plaatsing’ was de opzet die aan de basis van het ontwerp van de buizen lag. Daarom zijn ze voorzien van een veilige DEHA hijskoppeling zodat de installatie optimaal kan verlopen. Bij het respecteren van de uitvoeringsvoorschriften in combinatie met dwarskrachtstop wordt een optimale levensduur verzekerd. Om zettingen te vermijden, zijn de buizen ontworpen met een vlakke voet.

Slim ontwerp – CO2 reductie

De vormgeving van de elementen werd verder geoptimaliseerd om efficiënter met beton om te springen. Zo wordt overbodig beton uitgespaard, zonder enige impact op de duurzaamheid. De Bonte Group heeft de IDEAl buizen nog meer geperfectioneerd dat ze zelfs zonder wapening voldoen aan de sterkteklasse 160, Uitgegraven grond kan eenvoudigweg herbruikt worden dankzij de vlakke voet zonder zandcementomhulling.

Eenvoud in scheiding einde levensduur

De Bonte Group kiest met het doordacht ontwerp resoluut voor opgewapende buizen en putten. Op die manier behoort een complexe scheiding van beton tot het verleden. De dichting verwijderen gaat eenvoudig en het ongewapende beton kan simpelweg gebroken worden  tot granulaat.

Met dit IDEAL water transport gamma doet men  beter met minder!

Ontdek hier ons gamma buizen en inspectieputten.

Onze referenties

Veelgestelde vragen

Vraag hier

Antwoord hier

Vraag hier

Antwoord hier

Vraag hier

Antwoord hier

Vraag hier

Antwoord hier

Ideal nieuws

Meer weten?

Neem contact op met één van onze experten.

Lorem Ipsum
consectetur adipiscing