Home 9 Innovaties 9 REBLOC

De Bonte Group produceert in België de REBLOC-producten. REBLOC® is dé specialist voor innovatieve geprefabriceerde betonnen geleideconstructies, al dan niet met geïntegreerde geluidsschermpanelen.

De betonnen veiligheidsstootbanden van REBLOC® zijn getest en goed bevonden volgens de norm EN 1317. De geleideconstructies met geluidsscherm worden bijkomend getest op de geluidsbescherming volgens EN 1793. Deze veiligheidsproducten zijn bovendien in België nogmaals gecontroleerd en beschikken over het BENOR-kwaliteitskeurmerk.

Waarom kiezen voor het REBLOC gamma?

Een kwalitatief hoogwaardige en degelijke veiligheidsstootband

Alle basistypes zijn getest volgens EN 1317 en dit voor alle mogelijke toepassingen: van tijdelijk tot permanent.

Voordelige prijszetting

Gezien de productie in België plaatsvindt, hebben we vele types op stock en dit steeds aan de beste prijs. De Bonte Group kan, indien gewenst, de opdrachtgever volledig ontzorgen dankzij eigen  lokale plaatsingsdiensten.

Slim ontworpen

Dankzij het het gepatenteerd klemsysteem, geïntegreerd in de veiligheidsstootbanden, verloopt de plaatsing ervan eenvoudig en dit zonder bijkomende handelingen of extra onderdelen. De symmetrisch geplaatste vaste klem vermijdt bovendien fouten bij installatie, alsook verlies van componenten op een later tijdstip.

Compleet gamma

De REBLOC® Concrete Barriers omvatten een ruim gamma aan veiligheidsstootbanden, aangevuld met een verscheidenheid aan projectoplossingen (gesimuleerd volgens EN 1317).

Met het REBLOC gamma maak je het verschil!

Kom meer te weten over het uitgebreide assortiment producten.

Onze referenties

Veelgestelde vragen

• Bestaan er eindstukken?

Er bestaan voor alle types veiligheidsstootbanden terminal elementen of overgangsstukken naar de andere modellen of aanverwante systemen. Op onze geleideconstructies tot 80cm hoog kan er zelfs volgens EN 1317/5 aangesloten worden zonder extra terminal.

• Zijn er overgangsstukken naar andere systemen beschikbaar?

De Bonte Group simuleerde met REBLOC® Concrete Barriers reeds betonnen overgangen naar de meest courante systemen in de huidige Belgische markt. Door de geslaagde simulatie tussen onze systemen en de ter plaatse gestorte barriers weten we perfect hoe deze presteren en zich zullen gedragen bij een aanrijding.

• Kan De Bonte Group ook verankering plaatsen?

Binnen ons  REBLOC® gamma staat De Bonte Group steeds in voor de plaatsing zodat alles conform de regelgeving en volgens de juiste plaatsingsintructies gebeurt. De verankering kan perfect gedaan worden door de aannemer maar ook De Bonte Group kan hiervoor een oplossing aanreiken.

• Zijn er meetresultaten beschikbaar voor geluidswanden?

Meetresultaten zijn beschikbaar en dienen voorgelegd te worden aan de opdrachtgever.

• Kan jullie systeem voor geluidswanden gecombineerd worden met andere materialen?

De REBLOC® geluidswand (type XX) bestaat uit een betonnen jersey met HEA-profielen. De profielen kunnen vervolgens op klassieke wijze, eenvoudig geplaatst worden op onze jersey, analoog aan hoe ze zouden geplaatst worden indien er geen betonnen jersey aanwezig zou zijn.

Het REBLOC® H2-systeem gecombineerd met geluidswand bestaat uit een 1m hoge jersey en een 1m hoog geluidspaneel uit houtvezelbeton, de overige 2,5m kan opgebouwd worden in een materiaal naar keuze. Voor het H4b-systeem dient er steeds een jersey geplaatst te worden van 1,5m hoog in combinatie met een 1m hoog geluidspaneel uit houtvezelbeton. De overige 4m kan opgebouwd worden uit een materiaal naar keuze. De Bonte Group kan steeds ondersteunen bij de berekeningen omtrent kantelgevaar bij windbelasting.

• Kunnen er elementen op lengte gemaakt worden als passtuk?

Zeker, in de ontwerpfase zal De Bonte Group steeds vragen om een DWG-bestand door te sturen. In deze fase maakt De Bonte Group de tekeningen op, die dienen goedgekeurd te worden door het bestuur/ de aannemer. Tijdens deze fase   gaat De Bonte Group ook na of er al dan niet passtukken nodig zullen zijn. Ook deze worden lokaal en snel geproduceerd.

• Kunnen permanente elementen ook vooraf als tijdelijke worden gebruikt?

In een tijd van hoge brandstofprijzen en waarin ecologisch denken steeds essentiëler wordt, is het des te belangrijk om tijdelijke barriers later opnieuw in te schakelen als permanent systeem. Dit om het aan- en afvoeren van geleideconstructies tot een minimum te beperken. REBLOC® testte dan ook veel van de REBLOC®  systemen op T3-niveau en bracht deze uit onder hun gamma switch. Een mooi overzicht ( inclusief TF’s) kan je terugvinden onder volgende link: https://www.rebloc.com/en/switch-temporary-permanent/.

• Wat dien ik vooraf te weten zodat de juiste veiligheidsstootbanden worden gekozen voor mijn project?

De 4 belangrijkste parameters om het type geleideconstructie te bepalen zijn: het kerend vermogen, de werkingsbreedte, de voertuigoverhelling en de ondergrond waarop ze uiteindelijk geplaatst worden.  Bij De Bonte Group kan je steeds tijdens het voorontwerp advies vragen indien er twijfel is bij het bepalen van één van deze 4 parameters. De Bonte Group zal dan op basis van het handboek “Vademecum vergevingsgezinde wegen (VVW) deel gemotoriseerd verkeer” en de bestaande oplossing samen met jou de optimale oplossing bepalen voor je specifieke situatie.

• Bestaan er ook tunnelelementen?

Het ultieme doel in bestaande of nog te ontwerpen tunnels is om zo veel mogelijk breedte te benutten. Om hier een oplossing aan te bieden testte REBLOC® een zeer slank model dat in samenwerking met de tunnelwand een perfecte crash-test aflegde op H2-niveau. Meer info kan je terugvinden onder volgende link: https://www.rebloc.com/en/eco-permanent/. Vervolgens vind je de info onder “Free standing system in front of rigid wall” > TF “RB80XW_8_H2/W1”.

• Zijn er ook overgangen naar stalen vangrails beschikbaar?

De Bonte Group staat in nauw contact met leveranciers van stalen vangrails zodat de reeds door COPRO goedgekeurde transities staal-beton op de brede waaier aan systemen toegepast kunnen worden. Hiernaast blijft De Bonte Group innoveren voor bijkomende overgangen naar stalen vangrails om zo in de toekomst een bredere waaier aan oplossingen te kunnen aanbieden binnen de Belgische markt.

REBLOC nieuws

Geluidsabsorberende REBLOC-panelen ingeschakeld tijdens werken Oosterweelverbinding

Lees hier het artikel dat verscheen in het tijdschrift van Grond Weg Waterbouw (GWW): ” Geluidsabsorberende REBLOC-panelen ingeschakeld tijdens werken Oosterweelverbinding”. Meer nieuws?  Volg ons op        
lees meer

Meer weten?

Neem contact op met één van onze experten.